Sørg for at holde konditionen ved lige!

Sørg for at holde konditionen ved lige!

Der er nogle ilde-opfattende mennesker, der ofte bruger den ene af to følgende påstande som modargument mod at motionere mere:

1) Du kan alligevel blive kørt ned af en bus/et tog/en lastbil i morgen, og så er det skønne spildte kræfter!

2) Min [indsæt familiemedlem] røg, drak og motionerede aldrig og nåede alligevel at blive 96 år!

Den slags argumenter og flere til er sikkert påviselige i sjældne tilfælde, men de er så også netop det: Undtagelser end regler.

Ofte beror disse argumenter på en iboende skyldfølelse fra afsigeren selv over, at man ikke selv kan tage sig sammen til at motionere noget mere og holde konditionen ved lige.

Du kan sagtens få et langt og relativt godt liv uden at dyrke regelmæssig motion, men hvis du spørger mennesker, der har oparbejdet en rutine med at arbejde, så vil du høre, hvordan de pludselig er mere veludhvilede, føler sig sundere, har mere overskud og generelt er gladere i tilværelsen, end de ville være uden.

Sammenlign det med Platons hule-lignelse: Hvis man kun har set skygger af verden, så ved man ikke, hvordan verden rigtigt hænger sammen.

Så du kan sagtens afvise alle disse velmente påstande om at dyrke mere motion, skulle gavne dit velvære, men hvis du aldrig har prøvet det i længere perioder i livet, så har du ingen anelse om, hvad du går glip af – og hvem har lyst til at gå glip af noget godt?

Vi antager i hvert fald, at du i det mindste i nogle kortere perioder eller bare enkelte dage har dyrket noget sport, hvor du bagefter kunne mærke en anden form for glæde i kroppen, der spredte sig i sindet og skroget som vedvarende tilfredsstillelse.

Der er jo en grund til, at nogle mennesker bliver afhængige af motion: Det udløser endorfiner fra hjernens belønningscenter.

Konditionstræning kan tilpasses den enkelte både i forhold til, hvad man kan overskue og oparbejde sig til, og så hvad der passer ind i ens hverdag.

Læs mere om det gavnlige ved konditions-træning her:

https://www.sol.dk/nyhed/konditionstr%C3%A6ning-er-vejen-frem