Grøn og billig varme med den rette varmepumpe

15 December 2021
Astrid Pedersen

editorial

Hvis du er træt af at punge formuer ud på opvarmning af familiens bolig kan du overveje at skifte fyret eller de dyre el radiatorer ud med en varmepumpe.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er det mest klima venlige og økonomiske alternativ til de konventioneller opvarmnings former som for eksempel fyr eller el radiator.

De mest almindelige varmepumper fås i to varianter, nemlig luft til luft varmepumpen som kan erstatte et elektrisk varmeapparat, og luft til vand varmepumpen som erstatter fyret og varmer vandet i haner og radiatorer op. Sidst nævnte kan også gøres ved hjælp af et såkaldt jordvarme anlæg, hvis éns have eller disponible grund er stor nok.

Findes der noget der hedder en vand til vand varmepumpe?

Betegnelsen vand til vand varmepumpe bruges somme tider om et jordvarme anlæg hvor den udvendige del er placeret i en sø, og dermed udnytter søvandets temperatur i forbindelse med opvarmning af brugsvandet i boligen. Denne løsning er dog ikke nær så almindelig som det langt mere udbredte luft til vand anlæg.

image

En luft til vand varmepumpe er en anordning som kan monteres på de fleste huse uanset hvor stort et areal man besidder. Luft til vand varmepumpen skal nemlig ikke graves ned, men udnytter temperatur forskellen på luften uden for og inden døre i huset til at generere varme.

Der er således ikke nær så meget arbejde forbundet med at etablere en luft til vand varmepumpe. Men til gengæld kan du se frem til en besparelse på over halvfjerds procent når du skifter fra olie, gas eller pillefyr til luft/vand varmepumpe.

Få den bedste rådgivning til køb af varmepumpe

Det er vigtigt at din nye varmepumpe i størrelse og ydeevne passer til boligen. Lad Amalo hjælpe dig med at vælge den helt rigtige luft/vand varmepumpe – kontakt Amalo via hjemmesiden Amalo.dk