Udsmyk dine betonelementer

21 May 2019
Anders Lundtang Hansen
Udsmyk dine betonelementer

Hvad er noget af det første, man hører folk sige, når man fortæller, at man bor i noget betonbyggeri?

De fleste tænker med det samme, at det må se trist, kedeligt og ensartet ud, for så mange nuancer af beton findes der trods alt heller ikke.

Tilbage i 1960’erne var det i hvert fald noget af det mest populære og moderne, fordi man især – for at tage et eksempel – kunne bygge ud fra København og skabe boliger af beton, som det var tiltænkt, at familier i indre by kunne flytte ud til for at få større råderum, mere grønt og så endda til en billig penge.

Desværre endte dette, groft sagt, i, at det blev såkaldte socialt belastede områder, som visse segmenter af samfundet flyttede til, så langt størstedelen af københavnske familier enten flyttede længere ud på landet eller nord for København.

Derfor var man tæt på at kalde disse boligområder for slumkvarterer, men der i hvert fald arealer, man kan betegne som ghettoer, og dette er så endt med at være noget, som har givet betonbyggeriet et kedeligt renommé.

Og det er virkelig synd og skam, for det er stadig med beton, vi bygger alt fra broer til bygninger, som er stærke konstruktioner, tåler meget vejr, kan holde i mange år og er hurtige at bygge – og så koster de for eksempel ikke alverden at betale for at logere sig i.

Dog kan vi godt gå med til, at beton i sig selv ikke er det pæneste at kigge på.

Men afhængigt af området og råderummet med disse betonbyggerier, så er det måske en mulighed at søge tilladelse til selv eller lade andre kunstnere udsmykke dem.

Det kan føre til at fra naturtro gengivelser, graffiti af den flotte slags eller noget helt andet, så man får nogle pænere omgivelser at kigge på.

Mangler du for resten betonelementer, så er det blot at følge dette link: http://praefa.dk/