Ølbrygningens ædle kunst

10 November 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Den gyldne drik, øllet som både i Danmark og i mange andre lande vel kan beskrives som landets nationaldrik, måske kun overgået af kaffen. Det selvom der på verdensplan drikkes mere te.

Op igennem de 5000 år som vi har kendt til ølbrygning i Danmark bryggede en gård eller hus deres egen øl i bryggerset. Deraf ordet brygger. Det var kvinderne der har haft ansvaret for den ikke helt lille opgave. Ugifte kvinder der håbede på at blive gift viste hvordan man bryggede øl.

I dag er situationen hel anderledes. Nu er det store internationale virksomheder der brygger øl og sælger det i supermarkederne og til cafeer, værtshuse og restauranter. Og dog. I de seneste par år er der dukket flere microbryggerier op og flere og flere har fået lyst til selv at brygge deres egen øl.

Det har betydet at der er kommet flere virksomheder, der tilbyder produkter til mennesker der vil brygge deres egen øl. Du kan læse mere her https://www.albryg.dk/olbrygning.

Hvad skal du bruge for at brygge øl?

At brygge øl kræver ikke det vilde. 4 ingredienser og et brygudstyr så er du i gang. Mange virksomheder der sælger ingredienser til ølbrygning sælger sågar et startskit, som gør det hurtigt og nemt at afprøve om ølbrygning er noget. Mange af ingredienserne findes i dit køkken allerede.

For at brygge øl skal du bruge vand, gær, humle, malt og et brygudstyr. Dertil selvfølgelig flasker du kan holde øllen over i, når den er færdig.

Har du afprøvet konceptet ølbrygning og ønsker at købe udstyr til ølbrygning, kan du med fordel søge råd og vejledning til hvilken udstyr du bør købe. Det skal være et udstyr, som her og nu passer til dit behov, samtidig med at det er muligt at udvikle dig som ølbrygger. Både kvalitets og kvantitetsmæssigt.