Nummerplader er meget forskellige verden over

Du kan nok godt genkende en dansk nummerplade, fordi du bevidst og ubevidst bliver udsat for dem i miljøet herhjemme.
Vi er simpelthen så vant til at se dem.

Dog bliver man også lidt glad, når man kører hjem fra ferie fra udlandet, og det begynder at myldre med danske nummerplader på biler, som man kommer tættere på Danmark: så er man ved at være hjemme!

Endnu vildere er det også, når man har været udrejst længe og langt væk, og man så støder på en bil med danske nummerplader. Måske hilser man ligefrem på hinanden!

Kører man den samme vej, håber man næsten, at man stopper samme sted, så man kan få brugt sit modersmål og talt om dansk mad, traditioner og værdier.

Men på samme måde er det også sjovt at se på, hvad der findes af andre nummerplader, der hører til andre biler med andre nationaliteter.

Hvor mange nummerplader kan du genkende?

Prøv for eksempel næste gang, når du er ude at køre, om du kører selv eller er passager, at tjek nummerplader og se, hvor mange du kan genkende.

Det giver mest mening at gøre i udlandet på de mest befærdede motorveje, hvor der kører mange forskellige biler fra diverse lande rundt.

Et godt tip er at kigge efter lastbiler, da det oftest er godstransport, der kører lange afstande for at komme frem med deres fragt.

Ellers skal man tage til havnebyer, hvor der virkelig kommer mange biler fra forskellige nationaliteter.

Man skal nok ikke regne med at finde alt for eksotiske biler, for det koster for meget at få en bil bragt over lande afstande såsom Atlanterhavet.

Men der kan også gå sport i den, hvor man skaber en samling af nummerplader, som man kan hænge op.

Det kan jo være repræsentanter for de lande, som man har besøgt.