Italiensk lasagne – lækker og velsmagende

19 June 2018
Astrid Pedersen

editorial

Blandt de mest kendte og elskede ovn-retter herhjemme finder vi den traditionelle lasagne. Selv om lasagnen oprindeligt er en italiensk ret, har vi danskere taget den velsmagende klassiker til sig som var det vor egen. Lasagne er at finde på menukortet hos enhver italiensk restaurant med respekt for sig selv – og da lasagne ikke er en ret, som er særligt kompliceret at have med at gøre, er det populært at lave lasagne hjemme i køkkenenerne i de små hjem.

Lasagne – en nem og praktisk ret

Der er mange fordele ved at lave lasagne til aftensmad. For det første er der den åbenlyse, at lasagne er en velsmagende ret, som er et sikkert hit blandt unge såvel som gamle. Hele familien kan nyde en lækker lasagne som varm aftensmad efter en lang dag på arbejde, i skole eller i daginstitution. Og faktisk er lasagne så nem at lave, at børnene sagtens kan være med til at tilberede den smagfulde ret.

Det er mindst lige så nemt at lave lasagne, som det er at lave spaghetti bolognese – du behøver ikke at lave bechamel-sovsen fra bunden, men selv hvis du foretrækker det på den måde, er bechamel-sovs en af de nemmere sovse at tilberede. Når først kødsovsen er tilberedt, hældt over lasagnepladerne i lag med ost og bechamel-sovs og stillet i den varme ovn, passer lasagnen faktisk sig selv, lige indtil det er spisetid. Og det er faktisk ikke nødvendigt med andet tilbehør til lasagne end en let salat, for eksempel en tomat salat.

Den helt store fordel ved lasagne er, at den faktisk bliver bedre af at stå og trække i køleskabet. Dette betyder, at du kan lave en hel bradepande på én gang, og så har du mad til flere dage! Du kan finde den oprindelige opskrift på lasagne på dk-kogebogen.dk, hvor du også kan få læsernes inputs og tips til variation over temaet lasagne.