Få malet dit hus af en maler

06 July 2020
Lotte Hindsberg

Har du et træsommerhus eller et murstenshus skal det med jævne mellemrum renoveres og efterfølgende males. Det kan være at du går med planer om at sælge og det er alt andet lige nemmere at sælge, når huset står helt skarpt med nyrenoveret og malet facade.  

Uanset årsagen til at huset skal renoveres er det en god ide at starte med at få huset sandblæst. Er det et hus med en træfacade er det vigtigt at der bruges fint sand, da det ellers kan ødelægge træværket. Det kan f.eks. være en maler i Aalborg du får til at male dit hus.

Sandblæsningen efterlader facaderne fri for gammel maling, pus, alger og snavs. Det betyder at det er nemmere at renovere facaden og det færdige resultat bliver også langt flottere og vil holde længere. Husk at facaden skal have tid til at tørre inden den renoveres og males for at sikre, at der ikke kommer fugt og skimmelsnavs.

Find den rigtige håndværker

Med mindre at du allerede har en håndværker som du har god erfaring med bør du sætte tid af til at finde de rigtige. Hvis du vælger kun at ringe til en, kan du risikere at du får fat i den dyreste og måske også dårligste i området. Du får et bedre overblik, hvis du ringer til mindst 3 forskellige håndværkere, både maler og murer i dette tilfælde. 

Det er også en god ide at spørger din maler hvilken type maling han benytter sig af. Hvis dit hus bliver malet med en god kvalitetsmaling, vil det færdige resultat ikke alene blive flottere, der vil også gå langt flere år før det er nødvendigt at få det malet igen.

Husk også at undersøge hvad tidligere kunder har haft af erfaring med håndværkeren. Har de været glade og tilfredse eller det modsatte.