Få den smukkeste hud med den rette makeup

19 August 2019
Astrid Pedersen

editorial

En lækker makeup kan få dig til at ligne en million – og der skal i virkeligheden ike særlig meget til. Moderne makeup har gjort store fremskridt, og du kan med ganske simple midler opnå den eftertragtede jævne og ensartede teint med den strålende ungdommelige udstråling, som ses i reklamerne.

Til daglig er det som oftest tiltrækkeligt med et enkelt lag af en semi transparent makeup – og du bør under ingen omstændigheder overdrive, da dagslyset er ubarmhjertigt. Det kan hurtigt komme til at se kunstigt ud. Til gengæld kan du trygt benytte en BB creme tilsat et par dråber flydende foundation, og få rigtig meget ud af det.

Hvordan vælger jeg den rette makeup?

Udvalget af makeup på markedet er stort og varieret, og kan til tider synes ganske uoverskueligt. Der er ganske få regler, du bør følge, hvis du vil være sikker på at finde en makeup, som modsvarer dine behov.

For det første skal du være opmærksom på, om du har en varm eller en kold hudtone – og hvor mørk eller lys denne er. Vi har alle en tendens til at blive lidt brunere i huden i løbet af sommeren, og derfor kan du med fordel købe makeup i to forskellige nuancer – en varm, lidt mørk til om sommeren, og en lidt lysere og koldere til om vinteren. I overgangsperioderne kan du blande dem, så de hele tiden passer til hudens farve. Og husk, at du ikke bør anvende en makeup, som har stået åben i mere end seks måneder.

For det andet er det også vigtigt at tage hensyn til din hudtype. En tør hud har brug for næring, og derfor bør du vælge en makeup med fugtende egenskaber. Fedtet hud har brug for en makeup, som ikke fedter i sig selv – og sensitiv hud har bedst af en naturlig makeup uden for mange kunstige tilsætningsstoffer. Du kan købe din nye makeup billigt hos https://www.sephora.dk/makeup-1/