Brug epoxy resin til din båd

09 januar 2021
Sara Mortensen

Har du en båd, som trænger til en kærlig hånd? Som bådejer kræver det arbejde og tid at vedligeholde en båd. Derfor kræver det også et godt produkt, som er nemt og effektivt. Læs med her og find ud af, hvorfor du skal bruge epoxy resin til din båd. 

Epoxy resin er et plastlignende to komponent produkt. Resin betyder harpiks på engelsk og er en plastlignende væske, som kan minde om harpiks. Når den bliver blandet op med epoxy, så har den en ekstremt hærder evne. 

Resin er kemisk fremstillet i forhold til rigtig harpiks, som er naturligt fremstillet. Når man blander epoxy og resin, så bliver det til en klar og gennemsigtig farve. Du kan derfor tilsætte pigmenter og få lige den farve du ønsker. 

Epoxy er kort beskrevet en stærk og hård lim. Den kan binde stort set alle materialer sammen og bliver brugt i stor stil både i privaten og i industrien. Rigtig mange har lavet epoxy gulve i deres hjem, som giver gulvet et flot glat look og samtidig er meget modstandsdygtigt. 

Hvordan skal du bruge epoxy resin på din båd? 

Som bådejer er der stort set altid et eller andet på båden, der kan trænge til en overhaling. Om det er revner, knaster eller skrammer, så kan du bruge epoxy resin til at reparere det. 

Hvis træværket på båden har en revne, så kan du nemt udfylde denne revne med epoxy resin. Det giver træet en glat overflade og binder samtidig revnen sammen, så træværket er så godt som nyt efterfølgende. 

Det skal du huske, når du arbejder med epoxy resin

Epoxy resin er som sådan ikke farligt at arbejde med. Det kræver naturligvis respekt ligesom alle andre produkter man arbejder med. Altid når man maler eller arbejder med flydende produkter, så kan det være en fordel at beskytte tøj og sko.

Sørg altid for at vælg den rigtige form for epoxy resin til din båd og det materiale du skal arbejde på. Uanset om det er træ, metal, stål eller andet, så er det vigtigt at det er den helt rigtige epoxy resin du bruger for at få det bedste resultat. Husk at du kan arbejde med epoxy resin på forskellige måder. Du kan både støbe det, pensle det eller påføre det med en rulle. 

Til sidst skal du huske at blande blandingen godt. Epoxy og resin skal blandes godt sammen og du kan eventuelt anvende et piskeris med en tilhørende skruemaskine. Rør altid din blanding godt igennem i mindst 2-3 minutter. Rigtig god fornøjelse!