Spørg om hjælp til at finde det rigtige brygudstyr

10 november 2020
Lotte Hindsberg

Privat og professionel ølbrygning er i de seneste par år steget markant, som danskerne har fået smag for specialøl. Den smag har de både fået fra udlandet, men også via de mange mikrobryggerier, der har vist os, at øl ikke bare er øl. Samtidig er det en hobby, alle kan være med på.

Du kan brygge en absolut hæderlig basisøl med et startskit, og hvad du har hjemme i køkkenet. Samtidig kan du nørde med de bedste og gå op i det tekniske angående ølbrygning, hvis det har din interesse.

Om du er nybegynder eller en erfaren ølbrygger har du brug for et brygudstyr. Hvilke der passer bedst til dit behov, kan du få råd og vejledning af albryg.dk. Det skal selvfølgeligt være et brygudstyr, som passer dit nuværende behov, men også hvor du har mulighed for at udvikle dig som brygger.

Øllens historie

Når man i dag tænker på hvem der brygger øl, vil de fleste nok tænke på en mand. Både fordi man har set mænd køre rundt med hestevogne og aflevere øl, eller har set tv-serien om Carlsberg. Samtidig er det en hobby, der ofte appellere til mænd på grund af det tekniske aspekt. 

Men mænd og ølbrygning er en forholdsmæssig ny sammenkopling. I 5000 år har det været kvindernes opgave at brygge øl. Det har i perioder været en kæmpe opgave, da der dagligt skulle brygges 5 liter til hver person i husstanden. 

Enhver ugift kvinde der gjorde sig håb om at blive gift, kunne kunsten at brygge øl.

Op igennem historien var der stor forskel på hvilke kvinder der bryggede øl. I oldtiden var de omgivet af stor respekt, da de kunne give liv samtidig med at de kunne brygge den smukke gyldne drik. Senere opstod ølhuse, hvor kvinderne både tilbød øl og andre former for service.