På noget stof kan du brodere en sød besked

28 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Har du noget stof liggende, som du alligevel ikke bruger til noget?

Det kan jo være en rest fra et større syprojekt, hvor du har lavet en kjole eller noget dekorativt af en større art, som tog virkelig lang tid at lave, da du skulle finde mange syopskrifter at blande sammen, og du havde brug for mange forskellige typer af stof.

Måske skulle du endda polstre nogle møbler, så du blev nødt til at have fat i noget stof til møbler, som egnede sig i denne forbindelse.

Hvorom alting er, så har du nu et mindre stykke stof liggende, og du har en fridag, hvor du ønsker at være kreativ og måske lave en lille gave til en, du holder af, eller du vil lave noget mindre dekorativt til hjemmet.

Så kan et forslag jo være, at du tager dette stof og enten brodere en besked, et mønster eller en kombination ind i det og hænge op – du kan jo også sy det ind med tråd i en anden farve end stoffet.

En besked eller et motiv i stoffet

Du kender måske den slags stykker broderet stof eller lignende, som der hænger hjemme hos dine bedsteforældre, der viser, hvornår de havde bryllupsdag, eller hvornår der var en anden anledning at markere i deres familie.

Den slags var der tradition for at gøre dengang, men det gik ret meget i glemmebogen, da det blev umoderne at gøre.

Men noget lader til at have bestemt, at det nu er kommet frem igen, som specielt unge mennesker engagerer sig i.

Derfor kan man tage dette stof og slappe af for sig selv og brodere et mønster, nogle ord eller en lille motivationssætning ind i til sig selv at hænge op.

Man kan jo tage nogle moderne mønstre eller beskeder at brodere ind i stoffet, så man på den måde kombinerer det gamle med det nye!