Misbrugsbehandling – En hård tid for hele familien

21 October 2018
Lykke Holzmann Søby
Misbrugsbehandling - En hård tid for hele familien

Det typiske ophold i Misbrugsbehandling københavn varer omkring en uge eller længere, med en behandlingssucces der er stærkt forbundet med fortsat behandling efterfølgende, som f.eks. at deltage i et ambulant program eller regelmæssigt planlagte private terapisessioner efter udskrivning.

Terapi kan hjælpe en med misbrugsproblemer med at forstå, hvordan man forebygger tilbagefald ved at identificere situationer, der sætter ham i høj risiko for tilbagefald og at udvikle og praktisere færdigheder til at opretholde den nyfundne ædruelighed. Misbrugsbehandling københavn har personale der gerne vil hjælpe med at udvikle en efterbehandlingsplan for misbrugeren og sørge for ordninger til løbende behandlingsprogrammer under hensyntagen til de unikke behov som misbrugeren har.

Udvidet behandling gør det muligt for misbrugeren at grave dybere ind i de underliggende problemer, dette er med til at hjælpe personen i overgangen tilbage til samfundet uden brug af alkohol eller stoffer. Gruppeterapi er ofte også gode, fordi de giver struktur og er et stærkt netværk for folk med nogle af de samme problemer.

Familien betyder alt

Familien af ​​til en misbruger spiller en vigtig rolle i afvænningsprocessen. En støttende familie kan være med til give yderligere motivation til at blive ædru, især når misbrugeren begynder at forstå hvordan hans afhængighed har påvirket hans kære. Dette er yderst vigtigt. At få familien til at fungere som en vigtig støttende enhed er et centralt mål for terapeuten, så familiemedlemmer bliver alle en del af behandlingen, og hver især får at vide hvilken rolle de skal spille i at skabe og opretholde for at misbruger, og de selv an få det bedre. De modtager også værktøjer der er brug for, for at opnå effektive og langsigtede ændringer i familien så den fungerer bedre fremover.

Ingen følelse er forkert

Familiemedlemmerne skal lære at anerkende og validere det normale spektrum af følelser, som misbrugeren føler i forbindelse med sin afvænning, såsom vrede, sorg og forvirring. At arbejde sig igennem disse følelser med en terapeut, samt at deltage i familieterapi gør at alle involveres. Det er ligeledes vigtigt at familiemedlemmer tager sig af deres egen fysiske sundhed ved at spise sundt og få nok søvn. Det er vigtigt at sikre, at hvert familiemedlem har tilstrækkelig støtte, så de evner og har overskuddet til at hjælpe deres elskede ud af afhængigheden.

På et Misbrugsbehandling københavn, kan hele familien få den støtte de har brug for.