Lad eBoligadvokat hjælpe og rådgive, når du skal købe bolig

31 October 2020
Astrid Pedersen

Står der ”ny bolig” øverst på din ønskeliste, og er du allerede godt i gang med at søge efter en sådan? Så bør du allerede nu alliere dig med en dygtig boligadvokat.

Hvad laver en boligadvokat?

En boligadvokat yder kvalificeret rådgivning i forbindelse med køb af bolig. Dette er i hvert fald boligadvokatens fremmeste opgave når det handler om hjælp til bolig søgende, som står for at skulle investere i et hus eller i en lejlighed.

Din boligadvokat kommer på banen i det øjeblik du har fundet drømmeboligen og skal bruge hjælp i forbindelse med gennemlæsning af diverse dokumentation. Denne del af boligkøbet er kritisk når det handler om køb af bolig – i hvert fald hvis du ønsker at minimere risikoen for at købe katten i sækken og dermed miste din investering.

Dokumenter så som referater af bestyrelses møder i bolig foreningen samt budgetter og regnskaber for ejendommen kan afsløre en mangelfuld drift eller en sløj økonomisk administration. Dette kan tælle på negativ siden når du skal vurdere om boligen er noget for dig. Sådanne forhold vil nemlig på sigt kunne påvirke din egen økonomi og i værste fald efterlade dig teknisk insolvent.

Din boligadvokat kan, såfremt du står for at skulle købe et hus, også gennemlæse tilstandsrapporten, de lokale servitutter samt lokalplaner for området. Af disse vil det fremgå om huset har alvorlige skavanker, om der er særlige forhold vedrørende kvarteret, eller om der er planer vedrørende opførelse af nye bygninger eller anlæggelse af veje i nærheden af din nye bolig. Dette vil nemlig kunne påvirke husets værdi – og dermed din økonomi.

Lad din boligadvokat forestå papirarbejdet

Når først drømmeboligen er sikkert i hus, og købsaftalen endeligt underskrevet, kan din boligadvokat hjælpe dig med opdatering og tinglysning af det til boligen hørende skøde. Læs mere herom på eboligadvokat.dk