Kan du finde andet end værktøj nede i et byggemarked?

26 november 2020
Anders Lundtang Hansen

I denne sammenhæng tænker vi på noget andet end det fysiske såsom god service, vejledning eller sådan set noget fysisk som kasseapparater, poser til at have tingene i med videre, for det forventer man jo, at der er med i et byggemarkedssortiment og udvalg.

Det er mere, om man kan finde andet end værktøj nede i et byggemarked og da sådan set også andet end det, som man kan forvente i relation til dette: træmaterialer, maling etc.

For der er jo sket et overlap mellem forskellige typer af byggemarkeder, og nogle er måske blevet slået sammen, så man mere eller mindre kan sige, at man også har en trælast og en malerforretning under samme tag, selvom man da nok skal tage til en specialist i dette, hvis man vil have noget specifikt eller mere kyndig rådgivning.

Men det er lidt ligesom en tankstation, hvor man tidligere blot tankede og måske kunne købe et kort til turen, og ellers havde reservedele sådan et sted i forlængelse af et værksted.

Nu er det mere et servicecenter, hvor man kan gøre ens dagligdagsindkøb, og reservedele må man til en mekaniker efter.

Dette kan du også finde i et byggemarked

Man kan lidt sige, at det samme er sket med et byggemarked, for mange steder, hvis man går op til kassen, så er der et større slikudvalg.

Hvis man besøger et byggemarked i et center, så har man nogle gange også en café og/eller legeland under samme tag, så man kan placere familien dér, mens man handler.

Man forsøger nemlig at gøre stederne til samlingspunkter for hele familien også, selvom det ikke tidligere var deres kerneformål.

Tidligere tog man jo derind eller derhen for at hente det, man skulle. Nu kan det næsten blive en hel oplevelse, hvor man ender med at være der i længere tid, end hvad man lige havde forventet.