Få et tilbud på en billig gulvafslibning i Kerteminde

28 March 2019
Astrid Pedersen

editorial

Der er intet som et nylagt trægulv. Duften af frisk træ, den silkematte overflade, og det smukke, lyse skær, som de fleste trægulve har over sig, og som smitter af på samtlige rum i boligen. Træ er og bliver det suverænt mest velegnede materiale til gulvbelægning. Til gengæld er træ også krævende i forhold til vedligeholdelse og pleje – især hvis man har valgt at lade sit trægulv efterbehandle med ikke forseglende behandlings materialer så som lud, sæbe eller olie.

Sæbehandlede trægulve – smukke og pleje krævende

Når du vælger eksempelvis sæbebehandling til dit trægulv, forpligter du dig samtidig til på regelmæssig basis at pleje gulvet gennem hyppig og grundig vask med særlig sæbe – helst mindst én gang om ugen. Ved en sæbebehandling dannes der nemlig en beskyttende hinde af sæbe i træværkets overflade. Denne hinde sørger for, at overfladen til en vis grad er forseglet og hydreret – og den skal holdes ved lige, hvis den ikke skal forsvinde. Dette gøres med en plejende sæbe, som samtidig er hvid pigmenteret, således at gulvet bevarer sin smukke udstråling og sin blanke overflade.

Forsømmer du vedligeholdelses rutinen, vil dit sæbebehandlede trægulv hurtigt begynde at udvise tegn på slitage i form af slidspor, som opstår der, hvor gulvet bruges allermest. De grålige slidspor fremkommer som følge af at gulvet tørrer ud i overfladen, og dermed bliver mere modtageligt over for smuds og støv. Dette trædes ned i de porøse træfibre, og kan ikke fjernes ved almindelig vask. Gulvet vil antage et permanent nusset og snavset udseende, uanset hvor hyppigt du vasker det.

Få dit smukke gulv igen – lad en professionel håndværker forestå en grundig gulvafslibning

Når først slidsporene viser sig i dit trægulv, er det tegn på, at gulvet har nået et stadie af slitage, som kun vil blive værre. Du kan vælge at starte helt forfra med en professionel gulvafslibning – læs mere på gkservice.dk