Er din Peugeot 208 miljøgodkendt?

15 februar 2019
Anders Lundtang Hansen
Er din Peugeot 208 miljøgodkendt?

Hvis der er noget, som der er kommet øget fokus på udover det sædvanlige i nyere tid, så er det, at vi skal passe på miljøet.

Derfor bliver der ofte set ned på bil-ejere, hvis de ikke ligefrem ejer en el-bil eller et køretøj, der er så biodynamisk, at dets udledning af Co2 går i lig nul med dens forbrug og omkostninger.

Det er blandt andet en af årsagerne til, at almindelige benzin- og dieselbiler bliver pålagt så mange afgifter herhjemme, så folk omstiller sig til mere grønne løsninger såsom at cykle eller tage den kollektive trafik.

Men ikke alle mennesker har den mulighed, og der skal jo stadig være chauffører til at køre folk rundt. Nogle mennesker arbejder endda ved at køre ud til kunder og arbejde hos dem, og det ville ikke kunne lade sig gøre ved at tage den offentlige trafik.

Løsningen for mange bil-entusiaster er at købe deres bil brugt, blandt andet en peugeot 208 brugt, så det ikke koster lige så meget at erhverve den.

Ved køb af blandt andet en Peugeot 208 kan man læse sig til, hvor miljøvenlig den er, hvor langt den kan køre på literen, og generelt hvor på skalaen den befinder sig af miljøfordelagtige biler.

Den slags kan man ikke rigtig ændre ved, når man først har købt sig en Peugeot 208. Eller, det vil sige, man kan ikke ændre hovedfacetterne ved den, men måske er der mulighed for at ændre nogle enkelte dele, som gør dem mere miljørigtige.

Noget af det kan ligefrem have stor afgørelse for, om du må bruge din Peugeot 208 i udlandet.

Hvis du for eksempel agter at køre bilferie gennem Tyskland og måske via Berlin, så er der visse miljøkrav til, om din bil må køre gennem den tyske hovedstad, som vi ikke har i samme omfang i Danmark.

Det gælder blandt andet at indsætte partikelfiltre, hvilket måske er muligt med din type af Peugeot 208. Det er i hvert fald værd for at dig at undersøge nærmere, hvis du vil bruge den til kørsel i blandt andet Tyskland.