Der er mange ting, man kan proppe i en mørbradgryde!

10 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

En mørbradgryde er virkelig bare en herlig opskrift, der kan samle familie, venner, bekendte, kollegaer med videre, når man skal samles om et måltid.

Det kan være alt fra, hvis man skal lave en stor ret til mange mennesker såsom i en kantine, hvor man lettere kan lave sådan et stort sammenkog af en ret, end at man skal hen at lave mange delretter.

Men det gør det på ingen måde til en fattigmandsret, for mørbrad er generelt ikke noget billigt kød, men derfor kræver det ikke alt for store koge-egenskaber for at fremstille den her ret, hvilket man blot kan tage et kig på følgende opskrift for at forstå:

https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/29076/moerbradgryde-med-bacon-og-cocktailpoelser

Men derfor er der jo stadig mange muligheder for at tilpasse retten til ens gane.

Sådan kan man også lave en mørbradgryde

Som det første kan det foreslås, at man laver en vegetarisk eller ligefrem vegansk udgave af retten.

Det lyder nok som helligbrøde for mange, og det kan vi godt forstå, hvis man tænker om det, hvis man er vant til den vante udgave af retten.

Derfor skal man nok også afstemme med ens gæster eller dem, der skal spise den, om det er noget for dem – ellers kan det jo være en spændende måde at opleve en velkendt ret på!

Dog skal man lige huske på, at det er dårlig stil at servere noget, som man ikke oplyser, hvad der er i, også selvom det ikke er usundt, farligt med videre.

Folk kan lide af allergier med videre, hvorfor man skal oplyse om den slags.

Men ellers kan man prøve at forandre retten i den forstand, at man tilsætter forskellige grøntsager, gør den stærkere eller måske ligefrem lidt mere fedtfattig.

Derfor er denne ret også virkelig spændende, fordi man kan tilpasse den på mange forskellige måder.

Velbekomme!