Undersøg mulighederne for lån med Bankly

21 October 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Har du brug for et lån er det en god ide at sætte godt med tid af, så du kan finde det bedste og ikke mindst det billigste lån, som findes på lånemarkedet. Der er stor konkurrence på lånemarkedet. Både blandt online bankerne og de traditionelle banker og det kan for mange føles uoverskueligt at overskue de mange tilbud der er i dag.

En af de muligheder du har er at bruge sammenligningssiderne f.eks. Bankly.dk, hvor du kan nøjes med at sende en ansøgning og så bliver den sendt videre til flere banker, som så vender retur med et lånetilbud. Efterfølgende kan du så sammenligne de forskellige tilbud og vælge det tilbud som er bedst.

Det økonomiske overblik

Skal man låne, er det som udgangspunkt at starte med at få et overblik over ens økonomi. Det er vigtigt, at man har råd til at betale de månedlige afdrag for ellers risikere man at ende i RKI som dårlig betaler. At stå i RKI kan have store konsekvenser.

Det er umuligt at få et Dankort, åbne en konto i en bank eller tegne noget så almindeligt og dagligdags som et telefonabonnement.  Når man har betalt sin gæld af i RKi, bliver man slettet og så kan man igen som før låne. 

Derfor er det er god ide at starte med at få et økonomisk overblik. Skriv ned hvad du har af indtægter og udgifter. Det er også en god ide at overveje, hvis økonomien er lidt stram, om man kan tage overarbejde eller et ekstra arbejde i en periode.

Har du en højere indtægt end hvad du har af udgifter kan du i princippet tage et lån. Forskellen er hvad du kan betale i afdrag pr. måned. Husk at lægge penge til side til uforudsete udgifter, så du ikke bliver økonomisk sårbar.