Nyd sommeren på din nye terrasse

15 August 2021
Lotte Hindsberg

editorial

For de fleste danskere er sommeren på terrassen noget de værdsætter og sætter pris på. Det skyldes selvfølgelig at den danske sommer er så uforudsigelig og antallet af dage hvor man rent faktisk kan bruge terrassen nogle år er fortvivlende år. Derfor er det også værd at få hele eller delvis af terrassen overdækket. En overdækket terrasse gør, at du kan side ude i foråret eller om efteråret i ly for vinden.

Du kan sidde ude, når det regner eller blæser lige lovligt meget. Har du inviteret gæster til grill, kan i også sidde i læ for regnen eller i kan i det mindste stadig grille, selvom i vælger at sidde inde. At kunne tørre tøj i læ for regnen, skal heller ikke undervurderes. 

Du kan få inspirationer om træterrasser, blandt andet hos din lokale tømrer. 

Husk at vedligeholde din træterrasse

Hvis du ikke har lyst til at falde på numsen når du går på din træterrasse fordi den er fuld af grønne alger, træde igennem en planke eller helt at rive din terrasse ned og udskifte den med en ny, er det en god ide at vedligeholde den. 

Brug en weekend om efteråret med at gå din træterrasse igennem. Det skal være en weekend hvor de ikke har lovet regn. Start med at rense terrassen for maling og alger. Det kan du gøre med en sandblæsning. Husk at bruge fine sandkorn så du ikke ødelægger træet. D

et giver dig et overblik over hvilke planker der skal udskiftes og hvilke blot kræver et nyt søm. Når der er udskiftet ødelagte planker, skal terrassen males med grunder og træmaling. Husk at vælge en maling af god kvalitet. Jo bedre kvalitets maling jo længere vil den holder og jo længere vil der gå, før du igen skal male din træterrasse og du igen skal bruge tid på at vedligeholde den.