Maling af badekar – når karbadet skal være en ren fornøjelse

24 januar 2019
Astrid Pedersen
Maling af badekar - når karbadet skal være en ren fornøjelse

Rigtige luksusdyr nyder et langt, varmt karbad i ny og næ. Få ting er så afslappende som at stige op i et badekar fyldt med varmt vand, velduftende urter, blødgørende olier og salte eller måske et forførende skumbad. Her kan man ligge og mærke alle spændinger fra dagens trængsler blive løsnet op – måske endda ledsaget af blid musik, duftlys og dæmpet belysning. Et karbad er ren helse for krop og sjæl. Blot ikke, hvis badekarret er gammel, gulligt og grimt.

Et slidt badekar er en bakteriebombe

Vi kender alle sammen til de uappetitlige plamager, som opstår i et badekar efter årevis af slid. Det danske drikkevand er rigtig på kalk og okker, og når emaljen bliver slidt, vil der danne sig aflejringer af netop disse to stoffer, der hvor sliddet er mest udtalt. Dette betyder misfarvede skjolder, som føles ru i overfladen, og som antager en ucharmerende gulligt brun nuance. I disse aflejringer befinder der sig desuden som oftest sæberester fra tidligere karbade, hvilket giver gode vækstbetingelser for svamp og bakterier. Det samme gælder selv overfladiske ridser og skrammer i emaljen. Dit badekar kan, med andre ord, være direkte sundhedsskadeligt at anvende til karbad.

Maling eller emaljering af badekar – en billig løsning

Men før du går så vidt som til at skrotte dit gamle badekar, kan du med fordel kontakte en dygtig håndværker med henblik på emaljering af badekar. Er skønhedspletterne i dit badekar blot af overfladisk karakter, kan det nemlig sagtens lade sig gøre at rette op på badekarret, og få det til at stå som nyt.

Det kræver blot, at du kan afse et par timer til selve proceduren, og dernæst undvære dit badekar i det døgn det tager for emaljerings materialet at hærde op. Hernæst kan du bruge dit badekar igen – og det vil være lige så glat og ensartet i overfladen, som var det ganske nyt. Læs mere på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/