Kom ud af misbruget med en professionel alkoholbehandling

13 januar 2020
Astrid Pedersen
Kom ud af misbruget med en professionel alkoholbehandling

Når et menneske bliver alkoholiker, er det i langt de færreste tilfælde med vilje. Intet normalt tænkende menneske ville med fuldt overlæg udsætte sig selv for et farligt misbrug, som skader både krop og sjæl, og som koster langt mere end de enorme summer, som skal til for at opretholde misbruget.

En afhængighed opstår som regel som følge af livsbegivenheder, man ikke har kontrol over. Ofte sker der det, at en fyring, en grim skilsmisse, et dødsfald i familien eller en langvarig depression kan knække et menneske – og det er her, risikoen for at udvikle alkoholisme er størst.

Mange alkoholikere drikker for at glemme. Der er en grund til, at man med en populær talemåde snakker om at ”drukne sine sorger” – for det er rent faktisk det, der sker. Når man som alkoholiker føler sig nedtrykt og forstemt, slukker man tørsten efter livsglæde og mod med alkohol. Og samtidig ødelægger man sit liv.

Det er nemlig ikke kun kroppen, som tager varig skade af et massivt indtag af alkohol over en længere periode. Det er også de nære relationer samt evnen til at holde på et job og styre sin økonomi. Mangen alkoholiker ender med at dø i armod og uden familien ved sin side, efter i mange år at have levet på kanten.

Hvordan kommer man ud af et alkoholmisbrug?

Hvis du oplever, at du er blevet afhængig af at drikke alkohol hver eneste dag, er det meget vigtigt, at du henvender dig til et misbrugscenter. Det kan nemlig være forbundet med stor helbreds mæssig risiko, hvis du forsøger at komme ud af misbruget på egen hånd.

Hos inkarnerede alkoholikere medfører fraværet af alkohol i kroppen meget svære abstinenser. Derfor bør du kontakte Behandlingscenter Stien med henblik på behandling af alkoholmisbrug gennem afrusning og terapi. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk