Hvilken plæneklipper skal du vælge?

31 januar 2021
Silje Hansen

Det er ikke nemt at have en flot og velholdt græsplæne. Det kræver hårdt arbejde og godt udstyr for, at du kan nyde at se, at din have er flottere end naboen. Da græsset vokser hele året rundt, kræver det at du løbende vedligeholder det, så de har de bedste forhold for at være grønt hele året rundt. Klipper du det for tidligt eller for kort, så kan der opstår gule pletter på græsplænen som et tegn på at græsrødderne ikke har det for godt. 

For at få et flot resultat og for at gøre arbejdet nemmere for dig, kræver det naturligvis at du vælger den rigtige plæneklipper til dit behov. Hvis du har et mindre græsareal, kan det være svært at styre en stor plæneklipper, og omvendt hvis du har en større græsplæne, kan det tage for lang tid med en lille plæneklipper.

Sådan vælger du den rette plæneklipper

Når du er i markedet for at finde en plæneklipper, er det en fordel at kende lidt til dit behov på forhånd. Der er nemlig mange forskellige plæneklippere at vælge imellem, hvorfor det ellers hurtigt kan blive en jungle at navigere rundt i. Der er også store prisforskelle på de forskellige plæneklippere. Der kan dermed være penge at spare ved at kende dit behov, og om ikke andet så får du den optimale plæneklipper til dine behov.

Der findes også forskellige varianter af plæneklippere på markedet. Her skal du tage stilling til om du ønsker en semi-automatisk plæneklipper som du selv kan trække rundt på græsset, eller om du ønsker en lille havetraktor som plæneklipper. Hvis du vil slipper for at slå græs, og stadig have en velholdt græsplæne skal du vælge en robot plæneklipper. 

De 5 mest populære plæneklippere

Er du i tvivl om, hvilken plæneklipper du skal vælge, kan du måske blive klogere efter du har læst om de 5 mest populære modeller hos https://husblog.dk/top-5-guide-til-de-mest-populaere-plaeneklippere/.