Alkoholbehandling – når alkoholen bliver et problem

10 juni 2019
Astrid Pedersen
Alkoholbehandling - når alkoholen bliver et problem

Vi kender alle til at få en lille tår over tørsten i ny og næ – og langt de fleste af os har prøvet at have tømmermænd. Mange mennesker kan feste flere dage i træk, for eksempel på en festival, i selskab med alkohol i større eller mindre styrkegrader. Men desværre udvikler en stor del af disse mennesker en afhængighed og et deraf følgende misbrug af de våde varer. Alkoholisme er et meget stort problem i Danmark og i resten af den vestlige verden – og der er intet, der tyder på, at det skulle være i tilbagegang.

Hvorfor er det farligt at drikke for meget?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinder ikke drikker mere end syv genstande om ugen – og mænd må højst indtage fjorten. Disse mål er sat ud fra et estimat omkring hvornår alkohol går hen og bliver direkte skadeligt for systemet. I Danmark lever undrede tusind mennesker med det, der ud fra disse kriterier kan karakteriseres som et overforbrug af alkohol. Og af disse er en høj procentdel kommet ud i et decideret behandlings krævende misbrug.

Dette misbrug opstår, når kroppen vænner sig til alkoholen i en grad, så den ikke kan fungere uden en vis promille af alkohol i blodet. Og en konsekvens af et ophør vil være meget svære fysiske og psykiske abstinenser, som slet ikke tåler sammenligning med almindelige tømmermænd. Derfor kræver alkoholisme effektiv afvænning og opfølgende behandling. Det er nemlig ikke kun kroppen, som skal afvendes, men også psyken.

Hvordan kommer man ud af alkoholisme?

Hvis du eller en af dine nærmeste er havnet i et farligt misbrug af alkohol, bør du tage affære med det samme. Det er vigtigt, at alkoholisme behandles så tidligt som det opdages – jo før en behandling kan komme i gang, des større sandsynlighed for et succesfuldt resultat.

Kontakt Behandlingscenter Stien for mere information om effektiv alkoholbehandling via behandlingscenter-stien.dk